Ecourile bucuriei de a face ce-ți place - Ani Florea
16417
post-template-default,single,single-post,postid-16417,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,columns-3,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Ecourile bucuriei de a face ce-ți place

Ecourile bucuriei de a face ce-ți place

Cu ceva timp în urmă mi-am pus întrebarea „Cum ar fi dacă fiecare zi din viață, ar fi un prilej de sărbătoare?”
Oare cît de mult ar trebui să cauți sau prin ce ar trebui să te strecori, de-alungul unei zile, ca să poți afla, constanța unui motiv de bucurie?

Primul răspuns care mi-a venit, m-a surprins, era TIMPUL. TIMPUL? Da, TIMPUL. Acest veșnic absent sau insuficient, poate fi o sursă inestimabilă de motive de sărbătoare, tocmai pentru că trece, tocmai pentru că este atît de eteric. Sărbătoarea văzută ca o urmă a timpului…

Timpul în care creezi, contruiesti, dai viață unui produs aduce cu el o bulă de libertate. Te propulsează într-un spațiu în care corpul tău fizic continuă să modeleze sau să extragă din universul magic, acel produs, acea entitate care așteptă să fie adusă în lumină, de tine. Însă sufletul, infuzat cu această libertate este propulsat de timp din sfera creativității, spre orizonturi neștiute dar extrem de familiale. Cînd timpul începe să se dilate și adulții incep să se indentifice ca artiști, ei recunosc acest spațiu ca pe o lume a lor, din care refuză să se extragă, pentru simplu motiv că acolo este atît de bine!

Sărbătoarea este asociată cu ideea de bine. Altfel spus, prilejul de sărbătoare ar putea fi și intenția de aduce din spațiul creativității în viața de zi cu zi, un simbol al sursei de bine, de confort, de bunăstare.

Aseară am sărbătorit BUCURIA DE A FACE CE-ȚI PLACE. Nu știu cînd a trecut timpul. Am avut senzația că a fost doar o secvență. Am revăzut prieteni de o viață, oameni pe care timpul nu i-a schimbat, nici măcar fizic. Am povestit și m-am bucurat ca un copil de prezența fiecăruia dîndu-mi seama că în fiecare din acea ființă era o bucățică din mine, una reală și infinită care vibra în această bucurie uriașă a revederii. Am cunoscut persoane noi, prieteni ai prietenilor… senzația de familiaritate și sentimentul că sunt încojurată numai de oameni frumoși, m-a făcut din nou să mă simt privilegiată.

Toată lumea știe că la orice eveniment există și lista cu marii absenți. Din fericire a fost una scurtă dar o păstrez ca pe o promisiune, de a găsi acel timp pentru acei oameni speciali pentru mine, cu care să continui să împărtășesc BUCURIA DE FACE CE-ȚI PLACE.

Această zi de vineri este una ideală pentru a mă gîndi, cu multă multă recunoștință, la întreaga echipă a gazdei evenimentului, LO SPAZIO, vreau să le mulțumesc tuturor pentru că m-au făcut să mă simt acasă. Mulțumim restaurantului MEZZALUNA di LAURA pentru minunatele servicii.

Îți mulțumesc Alice, pentru timpul și spațiul dedicat, îmi reamintești că orice este observat, încurajat și prețuit, devine și mai valoros .

Vă mulțumesc tuturor, a fost pentru mine o seară minunată și un prilej de a aduce în același loc oameni speciali. Sper să găsim, în viitorul apropiat, cît mai multe motive de sărbătoare ca să putem continua să împărtășim BUCURIA DE A FACE CE-ȚI PLACE.

 

No Comments

Post A Comment