12 sept. Sunetul clopoțelului
TALYTHA
Este inspirată de vară, de apă, de călătorii în preajmă apelor, acolo unde lumea ascunsă sub valuri închide cercul pe care lumina o descrie inconjurind pămîntul. Forma lămpii amintește de o sirenă, culoarea ei împrumută tonuri de verde marin, pentru ca împreună cu lumina să sugereze legătură dintre vis și realitate.
Sunetul clopoțelului
Vara s-a scurs. Vacanța, apa, muntele, timpul îndestulat petrecut cu părinții, curtea bunicilor… toate au devenit amintiri. Prima zi de școală s-a dus și ea, aducindu-ne odată cu bucuria revederii colegilor, a dascălilor și sunetul clopoțelului. Această minunată piesă, a cărei urme se pierd dincolo de 4000 de ani vechime, ocupă primul loc în istoria instrumentelor muzicale. Da, clopoțelul este considerat cel mai vechi instrument muzical! V-ați întrebat vreodată, ce fel de muzică cîntă clopoțelul? În ce fel absoarbe corpul nostru vibrația sunetului emis de clopoțel și unde o așează în interiorul nostru ?
Ei bine, am aflat că sunetul de clopoțel este primul mesager al echilibrului, al disciplinei și ordinii. Este un sol delicat care vine să ne învețe, încă din primii ani de viață raportul dintre atenție și repaos, dintre muncă și odihnă. În interiorul nostru, sunetul de clopoțel, funcționează ca un program de regenerare, de reconstrucție și reorganizare. Deși sunetul pe care-l emite este același, corpul nostru este capabil să detecteze cînd sunetul de clopoțel anunță începutul pauzei și cînd semnalează sfîrșitul acesteia. Experimentele au demonstrat că programele pe care le activează și în bază cărora funcționăm, sunt complet diferite și perfect sincronizate cu tipul de activitate pe care urmează să o desfășurăm, luînd ca punct de orientare, sunetul de clopoțel.
Povestea merge și mai departe, ea începe suav în primii ani de școală, cu sunetul de clopoțel și poposește la clopotul mare din turla bisericii. Însă cum abia a început școala, va las în compania acestui clopoțel luminos cu promisiunea că voi continua povestea…
No Comments